Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Iztirjenje lokomotive na železniški postaji Ljubljana

Danes, v soboto 20. februarja ob 7.22, se je na železniški postaji Ljubljana iztirila lokomotiva tovornega vlaka. Po prvih podatkih se je lokomotiva prevoznika RCA iztirila zaradi tehnične napake. Med izrednim dogodkom ni bil nihče poškodovan.

Preiskava dogodka je še poteka. Intervencijska skupina Slovenskih železnic in vzdrževalne ekipe SŽ so dva vagona že utirile, lokomotivo pa bodo umaknili s tirov v naslednjih urah.

V naslednjih dneh bodo zaposleni na SŽ območje, kjer se je izredni dogodek zgodil sanirali. Vsa dela bodo končana predvidoma do ponedeljka.

Potniški promet ni oviran, manjše zamude za zdaj nastajajo v tovornem prometu.