Risi potujejo z vlakom

V sredo, 10. februarja, je slovenska moška članska hokejska reprezentanca odpotovala z vlakom iz Ljubljane v Innsbruck, kjer se bo med pripravami na aprilsko svetovno prvenstvo na Poljskem udeležila turnirja v nizu Euro Ice Hockey Challenge. 

Slovenske železnice so uradni sponzor hokejske reprezentance in urejajo vse prevoze članov reprezentance ter njihove opreme med Ljubljano in Innsbruckom ter Ljubljano, Budimpešto in Katovicami.

Pred odhodom hokejistov na vlak je zjutraj na ljubljanski železniški postaji potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili sodelovanje Slovenskih železnic in Hokejske zveze Slovenije. 

Na njej so sodelovali slovenski hokejski reprezentanti, predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec in direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren.

Tokratna pot slovenskih risov napoveduje začetek dolgoročnega sodelovanja med Slovenskimi železnicami in Hokejsko zvezo Slovenije. Slednje pomeni nadaljevanje prizadevanj Hokejske zveze Slovenije za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije, skladno s smernicami Mednarodne hokejske zveze. Ta nacionalnim hokejskim zvezam med drugim predlaga, da naj tako reprezentance kot njihovi zvesti navijači uporabljajo čistejše oblike javnega prevoza. 

{gallery}skupina/Fotografije/HZS_pot_v_Innsbruck{/gallery}