Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Aprila obsežna gradbena dela na avstrijskih železnicah

Iz avstrijskih železnic-ÖBB so sporočili, da bodo prihodnji mesec (aprila) v Avstriji potekala številna gradbena dela na posameznih železniških odsekih. Med 30. marcem in 21. aprilom, bodo gradbena dela potekala na relaciji Murzzuschlag in Wiener Neustadt, zato bo med omenjenima mestoma organiziran nadomestni prevoz z avtobusi. V času omenjenih nadomestnih prevozov ni mogoče kupiti nizkocenovnih (najugodnejših) vozovnic.

Med 23. in 27. aprilom bodo dela potekala na relaciji Schwarzach St. Weit in Bochsten ter na relaciji Salzburg – Munchen (proti Nemčiji). Zaradi del bo med Schwarzach St. Weitom in Bochsteinom  organiziran nadomestni avtobusni prevoz, na relaciji Salzburg – Munchen pa nadomestni avtobusni prevoz ne bo organiziran, zato bodo imeli mednarodni potniški vlaki iz Münchna proti Salzburgu in naprej proti Sloveniji okoli 30 minut zamude. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.