Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Bruseljsko letališče ostaja tudi danes zaprto

Kot poročajo številne medijske hiše, ostaja tudi danes zaprto bruseljsko letališče, zaprta pa ostaja tudi železniška postaja Bruselj – letališče (Airport). Druge železniške postaje v Bruslju ((Brussels-Midi, Brussels-Nord, Brussels-Central) so  že nekaj dni odprte. Zaradi poostrenih varnostnih pregledov dokumentov in osebne prtljage, pa je na omenjenih postajah odprt le en vhod/izhod na/iz postajo. Potnikom pristojni belgijski organi svetujejo, naj se glede na odhod posameznega vlaka, na železniško postajo odpravijo pravočasno. V Bruselj lahko potujete z vlakom tudi iz Slovenije, pa tudi z letalom do frankfurtskega letališča (Frankfurth-Flughafen-Fernbahnhof) in naprej do bruseljske železniške postaje (Brussels-Midi) z vlakom. Več informacij o vsem potniki lahko poiščejo na povezavah- www.sncb-europe.com in www.belgianrail.be.