Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na italijanskih železnicah drevi začetek enodnevne stavke

Posamezni sindikati na italijanskih železnicah so napovedali stavko, ki se bo začela drevi ob 21.00 in bo trajala do 21.00, 18. marca. Železniški operaterji tudi Trenitalia, so zato že odpovedali številne vlake v notranjem prometu. Po zagotovilih pristojnih bodo mednarodni vlaki med Avstrijo in Italijo (EC 85/84 in nočni vlaki)  vozili po veljavnem voznem redu, vendar bodo mogoče zamude.  Vlaki  iz Ljubljane do Opčin (Italija) in nazaj vozijo po veljavnem voznem redu. Več  informacij o voznih redih vlakov je na voljo na povezavi – http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?/newrequest=yes.  Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje.