Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Planica bo pripravljena na še en velik športni praznik

Med 17. in 20. marcem se bo v dolini pod Poncami odvilo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, predstavniki organizacijskega komiteja Planica 2016 pa so danes na novinarski konferenci v Železniškem muzeju Slovenskih železnic v Ljubljani napovedali skupno kar 100 tisoč obiskovalcev. 

Za vse prireditvene dni letošnje Planice je bilo doslej prodanih več kot 80 tisoč vstopnic. Sobotna in nedeljska tekma sta razprodani, nekaj vstopnic pa je za četrtek in petek še na voljo. Organizatorji pozivajo vse, ki so ostali brez vstopnic za soboto in nedeljo, naj ne hodijo v Planico, vse ostale pa vabijo, da se v Planico pripeljejo z organiziranim prevozom.

V soboto in nedeljo bo za obiskovalce, poleg rednih vlakov, na voljo še pet dodatnih, ki bodo peljali do Hrušice. Od tam naprej bodo do skakalnic peljali organizirani avtobusi, po končani prireditvi pa bodo ti obiskovalce peljali nazaj v Hrušico. Vozni red vlakov je na voljo na povezavi http://goo.gl/FlBl2U

V nedeljo bo Peter Prevc prejel veliki kristalni globus, organizatorji pa so prepričani, da bomo priča tudi novemu svetovnemu rekordu v najdaljšem poletu.