Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Shranjevanje prtljage v garderobnih omaricah je začasno ustavljeno

Sistem shranjevanja prtljage  v garderobnih omaricah je začasno ukinjen, ker se pripravlja njegova celovita prenova.  Sistem shranjevanja prtljage je namreč na postajah Ljubljana, Celje, Maribor, Divača, Koper in Nova Gorica, omogočal možnost shranjevanja prtljage v avtomatskih garderobnih omaricah. Ker bo sistem shranjevanja nadgrajen v prihodnjih mesecih, je do nadaljnjega torej ukinjena storitev shranjevanja prtljage na omenjenih železniških postajah. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.