Smučarski skakalci v družbi vodstva SŽ in premierja Cerarja z vlakom v Planico

Med 17. in 20 marcem bo v dolini pod Poncami potekalo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenski skakalci so se danes v Planico iz ljubljanske železniške postaje odpravili kar z vlakom. Na vlaku so se jim pridružili vodilni predstavniki Slovenskih železnic z generalnim direktorjem Dušanom Mesom na čelu, premier Miro Cerar in predstavniki sedme sile.

»Ponosen sem, da sem tukaj z našimi fanti. Kot vsi Slovenci jim želim, da bi bili v prihodnjih štirih dneh v dobri formi. Skakalci ste ime Slovenije ponesli v svet. Ste naši najboljši ambasadorji,« je dejal premier Cerar, ki je slovenske orle pospremil do Kranja.

Peter Prevc, ki bo v nedeljo pred rekordnim številom obiskovalcev prejel veliki kristalni globus, je vožnjo z vlakom izkoristil tudi za to, da je sedel na mesto strojevodje, ob tem pa dejal, da če ne bi bil skakalec, bi razmislil tudi o tem železničarskem poklicu, za katerega ga v najstniških letih navdušil prijateljev oče, sicer tudi strojevodja. 

Za vse prireditvene dni letošnje Planice je bilo sicer doslej prodanih več kot 80 tisoč vstopnic, nekaj jih je na voljo le še za četrtkovo tekmo. Organizatorji pozivajo vse, ki so ostali brez vstopnic , naj v Planico ne hodijo, vse ostale pa vabijo, da se v Planico pripeljejo z vlaki.

Za posamezne vlake iz ljubljanske in novogoriške smeri bo zaradi povečanega zanimanja v četrtek in petek na voljo organiziran avtobusni prevoz med Jesenicami in Planico. V soboto in nedeljo bo za obiskovalce, poleg rednih vlakov, na voljo še pet dodatnih, ki bodo peljali do Jesenic. Od tam naprej bodo do skakalnic peljali organizirani avtobusi, po končani prireditvi pa bodo ti obiskovalce peljali nazaj v Hrušico. Vozni red vlakov je na voljo na povezavi http://goo.gl/FlBl2U.

{gallery}skupina/Planica{/gallery}