Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Stekel mednarodni potniški promet med Zagrebom in Dobovo

Spet je stekel mednarodni potniški promet iz Zagreba proti Sloveniji ter naprej proti Avstriji, Švici in Nemčiji. Zaradi napake na električnem omrežju v Zagrebu (strgala se je električna žica za napajanje med Zaprešičem in Gajnico), je bil namreč zgodaj zjutraj, za več ur prekinjen tudi železniški potniški promet med Zagrebom in Dobovo. Potniki mednarodnih vlakov proti Sloveniji in naprej proti Avstriji, Švici in Nemčiji, so morali med Zagrebom in Dobovo ter obratno, potovati z nadomestni avtobusi. Zaradi nadomestnih prevozov je prihajalo do zamud. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.