Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vzpostavljen potniški železniški promet med Budimpešto in Zagrebom

Med Zagrebom in Budimpešto je po več kot petih mesecih znova vzpostavljen mednarodni železniški potniški prevoz. Tako bodo tudi mednarodni vlaki iz Slovenije (Ljubljane) preko Zagreba spet  vozili proti madžarski prestolnici.  Promet je bil prekinjen, potem ko je Madžarska zaradi begunske krize 18. septembra lani, zaprla tri železniške prehode s sosedo Hrvaško. Prvi potniški vlak bo iz Budimpešte po več kot petih mesecih prispel v Zagreb danes nekaj pred 13. uro, v popoldanskih urah pa bo prvi vlak odpotoval iz Zagreba proti Budimpešti. Na hrvaških železnicah so tudi potrdili, da bodo danes za potniški promet odprli železniški mejni prehod Koprivnica-Gyekenyes.