Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Za jutri napovedana stavka na francoskih železnicah

Za sredo, 9. marca, je napovedna stavka na francoskih železnicah, so sporočili iz  nacionalne družbe francoskih železnic – SNCF,  ki upravlja železniški promet v Franciji.  Po zagotovilih pristojnih pa stavka ne bo vplivala na vožnje mednarodnih hitrih vlakov Thalys   na relaciji Pariz-Nord – Bruxelles – Aachen – Köln – Essen, hitrih vlakov ICE/TGV  na relaciji Frankfurt / Main – Pariz, (München) Stuttgart – Pariz in Frankfurt / M – Lyon – Marseille, ter nočnih vlakov 453/452 na relaciji Pariz Est – Moskva – Paris East. Potniki pa zaradi stavke lahko pričakujejo zamude in težave v notranjem prometu, so še sporočili  iz nacionalne družbe francoskih železnic – SNCF.  Več informacij o voznih redih vlakov je na voljo na povezavah – www.bahn.de/blitz/view/fernverkehr/uebersicht.shtml in www.thalys.com.