Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi del na Hrvaškem, bodo v soboto in nedeljo, zamujali mednarodni vlaki

Zaradi gradbenih del med Banovo Jarugo in Moslovačko Gračenico, 12. in 13. marca (sobota in nedelja), bodo morali tudi mednarodni vlaki voziti po obvozni poti.  Tako v soboto kot v nedeljo je pričakovati med 60 in 70 minut zamude mednarodnega vlaka št: 210 iz Vinkovcev proti Ljubljani, podobno zamudo lahko pričakujejo tudi potniki mednarodnega vlaka št: 415 proti Beogradu. Zaradi zamud bodo potniki zamudili tudi nadaljnje povezave z vlaki naprej proti Avstriji in Nemčiji. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.