Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Železniški potniški promet med Belgijo (Bruselj) in sosednjimi državami se normalizira

Odprte so že nekatere železniške postaje v Bruslju, na vseh postajah, še zlasti pa tistih, kjer poteka mednarodni promet, pristojne belgijske varnostne službe dosledno izvajajo poostren pregled osebnih dokumentov in prtljage. Po veljavnem voznem redu danes spet vozijo hitri vlaki med Frankfurtom,Kölnom in Brusljem (postanek tudi na frankfurtskem letališču) ter med  Kölnom in Brusljem. V Bruselj (tudi obratno) je iz Slovenije mogoče potovati z vlakom do Frankfurta in naprej s hitrimi vlaki do Bruslja ali pa s kombiniranim prevozom letalo+vlak.  Z letalom iz Ljubljane do Frankfurta ali Amsterdama, naprej do Bruslja pa s hitrimi  vlaki THALYS. Potnikom priporočamo naj upoštevajo navodila varnostnih služb, osebno prtljago pa naj ne puščajo brez nadzora. Vozovnice za vlake lahko kupijo tudi na mednarodnih potniških blagajnah in v Infocentrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru. Mednarodni potniški promet iz Slovenije proti  Avstriji in Nemčiji poteka po veljavnem voznem redu!