Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Železniški promet v Bruslju poteka normalno, posamezne postaje v mestu še zaprte

Po torkovih terorističnih napadih se železniški potniški promet v Bruslju normalizira.  Ko so sporočili iz SNCB (Société nationale des chemins de fer Belges) belgijskega nacionalnega železniškega podjetja, potniški promet v evropski prestolnici poteka normalno. Večina lokalnih in mednarodnih vlakov vozi po veljavnem voznem redu. Pristojne belgijske oblasti so hkrati sklenile, da še vedno ostajajo zaprte posamezne železniške postaje (Brussels – Airport, Brussels Schuman, Brussels – Congres…), na odprtih železniških postajah Brussels-Midi, Brussels Nord in Brussels-Central, pa je odprt samo en vhod oziroma izhod železniške postaje. Zaradi poostrenih pregledov potnikov – dokumenti in prtljaga – morajo potniki na vhodu železniške postaje čakati okoli 30 minut, ob prometnih konicah pa celo uro. Potnikom svetujejo, naj se glede na odhod posameznega vlaka, na železniško postajo odpravijo pravočasno. Potnikom se tudi zahvaljujejo za razumevanje. Več informacij o vsem potniki lahko poiščejo na povezavah- www.sncb-europe.com in www.belgianrail.be.