Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Jutri začetek železniške stavke v Franciji

Kot so sporočili iz francoskih železnic, se bo jutri, 25. aprila, ob 19. uri, začela železniška stavka v Franciji. Stavka bo po napovedih trajala do 27. aprila, do 8.ure.  Zaradi stavke so mogoče odpovedi številnih potniških vlakov ter zamude tako v notranjem, kot tudi v mednarodnem prometu. Za zdaj še ni znano, kako bodo vozili hitri vlaki ICE in Thalys ter nočni vlaki med Nemčijo in Francijo in obratno. Aktualne informacije najdete na povezavi – https://www.bahn.de/blitz/view/fernverkehr/uebersicht.shtml.