Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med Beljakom in Jesenicami bo ob 19.00 spet vzpostavljen železniški promet

Kot so sporočile avstrijske železnice – ÖBB, je pristojnim službam uspelo sanirati posledice, ki jih je povzročilo obilno sneženje, in bo ob 19.00, ponovno vzpostavljen železniški promet med Beljakom in Jesenicami. Za dnevni vlak med Beljakom in Dobovo še velja, da med Beljakom in Jesenicami vozi nadomestni avtobus, naprej od Jesenic proti Dobovi pa vlak.  Za nočna mednarodna vlaka 414 med Beogradom in Zürichom ter  498, med Ljubljano in Münchnom, pa velja, da tudi do Beljaka vozita vlaka, tam pa morajo potniki prestopiti na redna vlaka proti Münchnu in Zürichu. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.