Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Še vedno nadomestni prevozi med Beljakom in Jesenicami ter obratno

Zaradi zapore proge na avstrijski strani, je med Beljakom in Jesenicami, še vedno organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Nadomestni prevoz na tem odseku je organiziran za mednarodna vlaka 498/499 med Ljubljano in Münchnom. Za vlak 210 iz Vinkovcev do Beljaka, za vlaka 314 in 212(iz Dobove oziroma iz Zagreba), je na omenjenem odseku tudi organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Kot tudi za vlak 213 iz Frankfurta do Zagreba. Avtobusi na omenjenem železniškem odseku vozijo tudi namesto vlakov 414/415, ki vozita na relaciji Beograd – Zürich. Potniki se o novostih seznanijo na spletni strani Slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si. Informacije lahko dobijo tudi na infocentrih SŽ, na e-pošti potn[email protected] ter na telefonski številki 1999. Zapora proge na avstrijski strani bo predvidoma do 29. aprila, do 21 ure. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.