Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenske železnice in Arriva sklenile dogovor o sodelovanju na področju javnega potniškega prometa

Mag. Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet in Bo Karlsson, direktor in predsednik uprave skupine Arriva v Sloveniji, sta danes sklenila okvirni sporazum na področju izvajanja storitev, ki jih prevoznika SŽ-Potniški promet in skupina Arriva v Sloveniji opravljata s svojimi prevoznimi sredstvi.
Cilj dogovora je zagotoviti kakovostnejše prevozne storitve za končne uporabnike in uspešno izvedbo integracije javnega potniškega prometa, kjer SŽ-Potniški promet aktivno sodeluje kot vodilni partner konzorcija, ki izvaja projekt Uvedba IJPP (Integriranega javnega potniškega prometa) za naročnika, Ministrstvo za infrastrukturo. 

Z leve proti desni Bo Karlsson direktor in predsednik uprave skupine Arriva v Sloveniji in mag. Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet

Podpisnika sta sporazumno sklenila, da bosta skrbela za vzpostavitev poslovnih pogojev, ki zagotavljajo razvoj in operativno delovanje, med drugim tudi z namenom omogočiti sistemsko delovanje pri zagotavljanju hitrejšega in učinkovitejšega izvajanja javnega potniškega prometa ter sooblikovati skupne kombinirane prevozne ponudb

Z leve proti desni, Miloš Rovšnik,pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet, Iztok Štrukelj, Arriva, Bo Karlsson, Arriva, mag. Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet, Miha Butara pomočnik generalnega direktorja SŽ, dr. Peter Verlič, direktor SŽ-Prometnega instituta Ljubljana