Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaprta proga v Avstriji na odseku med Beljakom in Jesenicami

Zaradi velike količine snega je na avstrijski strani zaprta proga med Beljakom in Jesenicami. Cestni in železniški mejni prehod sta zaprta.
Mednarodna vlaka iz Zagreba v München in Zürich, s številkama 414 in 498, bosta zato po Sloveniji peljala po obvozni poti Dobova – Zidani Most – Celje – Maribor – Šentilj – Špilje.
Za potnike v notranjem prometu smo na Slovenskih železnicah uredili nadomestne avtobusne prevoze. V tovornem prometu bomo nujne tovore za zdaj vozili čez mejni prehod Šentilj.

Potnike bomo o morebitnih spremembah in nadomestnih prevozi ažurno obveščali na spletni strani Slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si .
Informacije pa lahko dobijo tudi na Infocentrih SŽ, na e-pošti [email protected] ter na telefonski številki 1999.