Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do nadaljnjega zaprta štajerska avtocesta proti Ljubljani, uporabite vlak

Pristojne ekipe avtocestne družbe – Dars so  že odstranile posledice požara v predoru. Po prvih ocenah strokovne komisije Darsa predvidevajo, da bo predor vsaj nekaj dni zaprt zaradi nujne sanacije, promet pa bo speljan preko obvoznih regionalnih in lokalnih cest.  Tistim, ki vsakodnevno potujejo iz štajerskega konca proti Ljubljani, zaradi omenjenega dogodka in gneče predlagamo, da v jutranjih in popoldanskih konicah uporabljajo vlake iz smeri Murske Sobote in Maribora proti Ljubljani. Potnikom priporočamo tudi rezervacije sedežev na vlakih ICS.  V Potniškem prometu Slovenskih železnic bodo v “prometu” vse razpoložljive prevozne zmogljivosti.  Več o voznih redih vlakov na www.slo-zeleznice.si. Potnikom še priporočamo, da se na železniške postaje odpravijo pravočasno in se tako izognejo morebitni gneči in nepotrebni slabi volji.