Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Jutri začetek dvodnevne stavke na italijanskih železnicah

Kot so sporočili iz italijanskih državnih železnic Gruppo Ferrovie dello Stato – Trenitalia, se bo stavka začela jutri ob 21 uri, stavka pa bo trajala do 25. maja, do 18 ure. V času stavke bodo odpovedani številni lokalni in regionalni vlaki, vozili pa bodo  hitri vlaki LeFrecce, zagotovljena pa bo tudi povezava (železniška ali avtobusna) med rimsko železniško postajo Termini in letališčem Fiumicino.  Vlaki  iz Ljubljane do Opčin (Italija) in nazaj vozijo po veljavnem voznem redu. Več  informacij o voznih redih vlakov je na voljo na povezavah – http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?/newrequest=yes in http://www.trenitalia.com/.  Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje.