Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med Veszprémom in Székesfehérvárom, med 3. in 10. junijem, zaradi obnovitvenih del nadomestni avtobusni prevoz

Kot so sporočile madžarske železnice bodo med 3. in 10. junijem, na odseku železniške proge Veszprém – Székesfehérvár, potekala obnovitvena dela, zato bo organiziran nadomestni prevoz z avtobusi. Potniki, ki bodo med Ljubljano in Budimpešto potovali z vlakom (247),  bodo v Veszprému morali prestopiti na avtobus, ki bo odpeljal ob 16.08 in pripeljal v Szekesfehervar ob 17.23. Od tu bodo ob 17.36 nadaljevali pot z vlakom (853) v Budimpešto, kamor bodo prispeli ob 18.24. Iz Budimpešte proti Ljubljani bo vlak (850) odpeljal ob 7.35, po veljavnem voznem redu odpelje ob 8.30, v Székesfehérvár  bo pripeljal ob 8.20. Med Székesfehérvárom in Veszprémom  je organiziran nadomestni prevoz, od Veszpréma naprej proti Ljubljani pa spet vozi vlak. Več informacij je na voljo na povezavi- http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?/newrequest=yes. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.