Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med Veszprémom in Székesfehérvárom, med 3. in 10. junijem, zaradi obnovitvenih del nadomestni avtobusni prevoz

Kot so sporočile madžarske železnice bodo med 3. in 10. junijem, na odseku železniške proge Veszprém – Székesfehérvár, potekala obnovitvena dela, zato bo organiziran nadomestni prevoz z avtobusi. Potniki, ki bodo med Ljubljano in Budimpešto potovali z vlakom (247),  bodo v Veszprému morali prestopiti na avtobus, ki bo odpeljal ob 16.08 in pripeljal v Szekesfehervar ob 17.23. Od tu bodo ob 17.36 nadaljevali pot z vlakom (853) v Budimpešto, kamor bodo prispeli ob 18.24. Iz Budimpešte proti Ljubljani bo vlak (850) odpeljal ob 7.35, po veljavnem voznem redu odpelje ob 8.30, v Székesfehérvár  bo pripeljal ob 8.20. Med Székesfehérvárom in Veszprémom  je organiziran nadomestni prevoz, od Veszpréma naprej proti Ljubljani pa spet vozi vlak. Več informacij je na voljo na povezavi- http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?/newrequest=yes. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.