Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na Madžarskem 11. in 12. maja obnovitvena dela na železniškem omrežju-nadomestni avtobusni prevozi

Kot so nas  seznanile madžarske železnice, bo od srede, 11. do četrtka, 12. maja, na železniškem odseku Szekesfehervar–Gardony zaradi obnovitvenih del, zapora proge. Organiziran bo nadomestni avtobusni prevoz. Potniki, ki bodo potovali iz Ljubljane v Budimpešto (vlak MV 247) bodo morali v Szekesfehervarju prestopiti  na avtobus, ki bo odpeljal ob 16.54 in prispel v Gardony ob 17.17. Ob 17.22 pa bodo potniki nadaljevali pot z vlakom v Budimpešto-Deli, kamor bodo prispeli ob 17.59. Vlak iz Budimpešte proti Ljubljani (MV 246) bo 11., 12. in 13. maja iz Budimpešte-Deli odpeljal ob 8.00 uri (redno sicer odpelje ob 8.30 uri), na odseku Gardony –Szekesfehervar, pa bo potekal nadomestni prevoz z avtobusi. Več o  spremembah voznega reda za omenjene dni na – http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?ld=15043&country=GBR&seqnr=1&ident=nf.095943.1462794972&rt=1&OK#focus. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.