Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predsednik vlade dr. Miro Cerar ter ministra Gašperšič in Počivalšek z vlakom med Divačo in Koprom

Danes zjutraj smo z vlakom iz Divače do Kopra peljali visoko državno delegacijo, ki so jo sestavljali predsednik vlade dr. Miro Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Generalni direktor Dušan Mes jih je sprejel in pospremil na vožnji s tovornim vlakom.

Zaposleni na Slovenskih železnicah so gostom predstavili delovne procese na progi, ki je ena od najbolj obremenjenih prog v Sloveniji, ter jim razložili kako se Slovenske železnice spoprijemajo z izzivi sodobne logistike.

Predsednik vlade, ministra in gostitelj, generalni direktor Slovenskih železnic, so iz tovornega vlaka po dobri uri vožnje izstopili na tovorni postaji Koper, kjer smo zanje pripravili ogled sodobnega centra za vodenje prometa. Tovorna postaja Koper je ena izmed najpomembnejših logističnih stičišč na slovenskem železniškem omrežju.

Gostje so bili nadvse navdušeni nad vožnjo z vlakom med Divačo in Koprom ter predstavitvijo, ki smo jo zanje pripravili. V dobri uri vožnje so lahko iz lokomotive vlaka, težkega 1400 ton, neposredno spremljali delo, ki ga zaposleni na Slovenskih železnicah opravljajo vsak dan, vse dni v letu.