Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V poletnih mesecih spet z vlakom med Budimpešto in Koprom

S ponudbo »Koper – Budapest Spezial« se med 27. junijem in 26. avgustom zapeljite od Kopra preko Hodoša do madžarske prestolnice – Budimpešte in obratno.  Vsak  ponedeljek in četrtek z nočnim vlakom iz Budimpešte v Koper, v torek in petek pa z  nočnim vlakom  iz Kopra proti Budimpešti. Cena enosmerne vozovnice za odrasle 49, povratne 69 evrov, za otroke polovico nižja 24,50 oziroma 34,40 evrov. Na vlaku lahko prevažate tudi svoje pasje ljubljenčke, cena enosmerne vozovnice za psa je 24,50, povratne pa 10 evrov dražja. Več o pogojih prevoza psov na vlakih najdete – tukaj. Na omenjenih vlakih med Koprom in Budimpešto lahko uporabite tudi  ležalnik, cena je 9,40  oziroma 14 evrov, odvisno ali ima kupe 6 oziroma 4 ležišča.