Japonska družba Nippon Express na obisku na Slovenskih železnicah

Na poslovnem obisku na Slovenskih železnicah se je 21. in 22. junija mudila delegacija globalne logistične družbe Nippon Express.

Nippon Express je eden največjih globalnih logistov in špediterjev na Japonskem in v svetu. Družba zaposluje 52 tisoč ljudi in ima 113 odvisnih družb v Evropi, Ameriki, Aziji in Oceaniji. Na leto ustvari več kot dvajset milijard evrov prihodkov. 

Namen poslovnega srečanja z visokimi predstavniki družbe Nippon Express je bil predstavitev prednosti jadranske morske poti in razvoj logističnih rešitev med vzhodno Azijo in Evropo skozi pristanišče Koper in prek Slovenskih železnic.

Slovenske železnice nameravajo z družbami SŽ-Tovorni promet, Fersped in Adria kombi ponuditi celovite in zanesljive logistične rešitve za oskrbo trgov in kupcev v Srednji, Vzhodni in Jugovzhodni Evropi.

Delegacijo so sprejeli mag. Milan Jelenc, član poslovodstva Slovenskih železnic, mag. Melita Rozman Dacar, direktorica družbe SŽ-Tovorni promet, in Metod Podkrižnik, direktor družbe Fersped ter jim predstavili dejavnosti, storitve in zmogljivosti Slovenskih železnic.

Podporo razvoju sodelovanja med družbo Nippon Express in Slovenskimi železnicami je na srečanju izrazil tudi državni sekretar Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti.

Visoki predstavniki družbe Nippon Express Hironori Koyano, Hiroshi Sato in Minoru Asada so predstavili družbo in izrazili zanimanje za začetek sodelovanja pri razvoju transporta in logistike skozi pristanišče Koper in prek Slovenije.

Gostje so se srečali tudi z direktorjem družbe Adria kombi Rokom Svetkom in si ogledali kontejnerski terminal Slovenskih železnic v Ljubljani.

V nadaljevanju so obiskali Luko Koper. Predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić je gostom predstavil zmogljivosti pristanišča in še posebej kontejnerski terminal.

Na Ministrstvu za infrastrukturo sta jih sprejela državni sekretar mag. Klemen Grebenšek in generalna direktorica direktorata za infrastrukturo mag. Darja Kocjan. Predstavila sta jim pomembne investicije v modernizacijo železniške infrastrukture in poudarila pomen strateške lege Slovenije.

V programu obiska je bil tudi sestanek na veleposlaništvu Japonske v Sloveniji.

Predstavniki družbe Nippon Express so ob koncu dvodnevnega srečanja izrazili zadovoljstvo s predstavljenimi logističnimi rešitvami prek Slovenije in izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje.

 

{gallery}skupina/Fotografije/Obisk_japonske_delegacije_junij2016{/gallery}