Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Poletna muzejska noč v Železniškem muzeju

Tudi letos bodo vrata Železniškega muzeja odprta od 18. ure pa vse do polnoči. Pripravili so bogat izbor vodstev in predstavitev za muzejoljubce vseh starosti.

Program v Železniškem muzeju:

  • Od 16.00 do 24.00: Predstavitev modelne vrtne železnice (merilo1:22, LGB). Pridružite se kadar koli!
  • Od 18.00: Vožnja s parno lokomotivo po vrtni železnici 7,25 cole (184mm), Ogled modulne makete v merilu HO (1:87), vožnja z motorno drezino
  • Ob 18.00, 20.00 in 22.00: Organizirano strokovno vodstvo po razstavi Železniškega muzeja

Poletna muzejska noč

Sedemindevetdeset slovenskih muzejev, galerij, zavodov in ustanov je pripravilo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti,

kulture, zgodovine. 

V programu je več kot dvesto dogodkov: razstave, ogledi, vodstva, delavnice, družinski programi, filmi, učne ure, koncerti, itd.

 

Organizatorja Poletne muzejske noči sta Skupnost muzejev Slovenije in Tehniški muzej Slovenije.

Več: http://www.muzejska-noc.si/ in https://www.facebook.com/Poletna-muzejska-no%C4%8D-244637255637029