Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom na ogled filma

Začenja se sezona filmskih večerov na prostem. Med 11. julijem in 3. avgustom Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na že skoraj tradicionalne poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič predstavljeni na slovenskem platnu. Filmski večeri pod zvezdami se bodo začel s prvencem Urše Menart Ne bom več Luzerka, dobitnika nagrade Vesna za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Več o programu “filmov pod zvezdami” najdete na spletni strani Kinodvora –  Pod zvezdami.