Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zjutraj je odpeljal prvi avtovlak med Novo Gorico in Mostom na Soči

Avtovlak predstavlja dodatno možnost prevoza med Novo Gorico in Mostom na Soči, na znameniti Bohinjski progi, ki prihodnji  mesec
praznuje 110 letnico.  Avtovlak, ki bo tako povezal Novo Gorico in Bohinjsko Bistrico, bo vozil v poletnih mesecih, ob sobotah, nedeljah in praznikih, med 12. junijem in 31. julijem ter 3. in 25. septembrom, od 1. do 28. avgusta pa vsak dan. Krajše slovesnosti so se ob današnjem odhodu prvega avtovlaka udeležili predstavniki Slovenskih železnic, občin in podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec. Več o  voznem redu na povezavi – vozni-redi/avtovlak.