Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Jutri začetek enodnevne stavke na italijanskih železnicah

Na italijanskih železnicah se bo jutri, v soboto, 23. julija, ob 21-uri, začela enodnevna nacionalna železniška stavka, ki bo trajala do nedelje, 24. julija, do 21 ure.  Po zagotovilih pristojnih iz državnih železnic Ferrovie dello Stato Italiane – Trenitalie bodo hitri vlaki (La Frecce) vozili po veljavnem voznem redu, brez omejitev, odpovedani pa bodo številni lokalni vlaki. V času stavke bo z vlaki (“Leonardo Express”) ali nadomestnimi avtobusi zagotovljena povezava med železniško postajo Termini v Rimu in rimskim letališčem Fiumicino. Več informacij o stavki in voznih redih vlakov je mogoče najti na povezavi – http://www.trenitalia.com/tcom-en/Services. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.