Na festival Laško Pivo in cvetje 2016 in nazaj bo zapeljalo več kot 300 vlakov

Slovenske železnice so že tradicionalno partner Festivala Laško Pivo in cvetje. Glavna železniška postaja v Laškem, ki je v neposredni bližini mestnega središča, bo v dneh prireditve od 14. julija do vključno 17. julija,  zagotovo ena najhitrejših in najvarnejših poti v središče bogatega festivalskega dogajanja. Na Slovenskih železnicah kot pretekla leta tudi letos pričakujemo, da se bo na prireditev in z nje z vlakom prepeljalo od 20.000 do 25.000 potnikov. V ta namen smo okrepili število vlakov z več izhodiščnih krajev. Na festival in nazaj bo skupaj peljalo 316 rednih in izrednih vlakov, so povedali predstavniki Slovenskih železnic na današnji zadnji novinarski konferenci v Laškem, pred tokratnim festivalom Pivo in cvetje, ki bo čez teden dni na stežaj odprl svoja vrata.

Okrepljene zmogljivosti in izredni vlaki

Glede na predvideno število potnikov bodo zmogljivosti določenih vlakov v Laško in nazaj okrepljene, dodatno bo vozilo kar 109 izrednih vlakov.  V dneh festivalske prireditve od 14. julija od 16. ure do 6. ure naslednje dne, bodo vlaki vozili v povprečju vsakih 30 do 60 minut. V petek in soboto bo na relaciji Celje – Laško, na približno 20 minut peljal en vlak ali več. Podrobnejše informacije o voznem redu so na voljo na spletni strani slo-zeleznice. Več o programu letošnjega festivala Pivo in cvetje pa najdete na strani – pivo-cvetje.

Rdeč karton

V času prireditve Pivo in Cvetje bo pod okriljem Pivovarne Laško, Sekcije za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Laško, Policije in Slovenskih železnic potekala posebna akcija »ČE PIJEM, GREM Z VLAKOM«. Na prireditvi bo na označenem mestu “maligan party” možen preizkus z alkotestom. Vsak udeleženec preizkusa, za katerega test ne bo ugoden, bo prejeli rdeč karton, katerega bo lahko na prodajnem mestu Slovenskih železnic zamenjal za brezplačno, varno vožnjo z vlakom s postaje Laško do vseh postaj na območju Slovenskih železnic, v 2. razredu vseh vrst vlakov, razen vlakov ICS.