Na festival Laško Pivo in cvetje se je letos z vlakom pripeljalo slabih 20 tisoč obiskovalcev

Že 52. prireditev je v Laško, med 14. in 17. julijem, znova privabila množico ljubiteljev dobre glasbe, zabave in zlatorumenega hmeljnega napitka. Po oceni organizatorjev je letošnja prireditev v Laško pritegnila okoli 110 tisoč obiskovalcev iz domovine in tujine.

Z vlakom letos v Laško okoli 15 odstotkov vseh obiskovalcev

Na Slovenskih železnicah, ki smo že tradicionalno partner prireditve in pivovarne Laško, smo pripravili številne popuste in ugodnosti za vse, ki so se na Pivo in cvetje zapeljali z vlakom, skratka brezskrbno, varno in konec koncev tudi ugodno. V dneh festivala smo v Laško in iz Laškega prepeljali slabih 20 tisoč obiskovalcev oziroma okoli 15 odstotkov vseh, ki so obiskali to največjo glasbeno in turistično prireditev v Sloveniji.  Skupno je v dneh prireditve na festival in nazaj zapeljalo kar 318  vlakov, od tega je bilo 109 izrednih.

“Letos je bilo v noči na soboto nekoliko manj obiskovalcev prireditve in seveda posledično tudi potnikov.  Kot ugotavljamo je temu botrovalo tudi slabše vreme. Vendar hkrati že nekaj zadnjih let opažamo trend, da je največ obiskovalcev ob petkih, verjetno tudi zaradi programa te največje tovrstne turistične prireditve pri nas.” 

Letos so se s posebnim vlakom  iz Celja v Laško popeljali tudi rokometaši slovenskega državnega prvaka Celja Pivovarne Laško, na čelu s kapetanom ekipe Luko Žvižejem.  Aktualni državni in pokalni prvaki Slovenije se namreč v dneh prireditve Pivo in cvetja že tradicionalno zberejo pred začetkom priprav na prihajajočo  sezono.

Rdeč karton

V  dneh prireditve je pod okriljem Pivovarne Laško, Sekcije za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Laško, Policije in Slovenskih železnic potekala posebna akcija »ČE PIJEM, GREM Z VLAKOM«. Na prireditvi je bil na označenem mestu “maligan party” možen preizkus z alkotestom. Preizkusilo se je 1050 obiskovalcev prireditve Pivo in cvetje. Vsak udeleženec tega preizkusa, za katerega ji bil test neugoden, je prejel rdeči karton, katerega je lahko na prodajnem mestu Slovenskih železnic zamenjal za brezplačno, varno vožnjo z vlakom s postaje Laško do vseh postaj na območju Slovenskih železnic, za 2. razred vseh vrst vlakov, razen vlakov ICS. Takšnih obiskovalcev je bilo 150.