Prvi dan festivala Laško pivo in cvetje prepeljanih šest tisoč potnikov, med njimi tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško

Med 14. in 17. julijem se v Laškem odvija 52. festival Pivo in cvetje. Na Slovenskih železnicah smo že šestindvajseto leto zapored poskrbeli, da se lahko obiskovalci na prireditev odpeljejo z vlaki, prav tako pa tudi varno vrnejo domov.

Nekateri vlaki do Laškega in nazaj vozijo daljši kot običajno, dodali pa smo še 109 izrednih vlakov. Tako bo letos skupaj na festival in nazaj zapeljalo 318 vlakov.

Prvi dan prireditve, v četrtek, 14. julija, smo na festival prepeljali približno šest tisoč potnikov, v vseh dneh pa jih bomo predvidoma okrog petindvajset tisoč.

S posebnim vlakom so se iz Celja v Laško odpravili tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. Aktualni državni in pokalni prvaki so se včeraj prvič zbrali pred začetkom priprav na sezono 2016/17. Tudi tokrat so ekipo tradicionalno predstavili na festivalu Laško Pivo in cvetje. Kapetan ekipe Luka Žvižej je priložnost izrabil za ogled strojevodske kabine in se poskušal vživeti v vlogo strojevodje. Tudi za vrnitev so fantje izbrali varno pot domov z vlakom.