Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Razstava »Ko železna pride cesta« od danes v Ljubljani

Iz Celja se je danes na plato glavne železniške postaje v Ljubljani preselila razstava Ko železna pride cesta. Posvečena je 170-letnici prihoda prvega vlaka v Celje. Razstava osvetljuje graditev južne železnice do Celja in njen takratni pomen za urbanistični ter gospodarski razvoj mesta in regije.  Razstavo so pripravili v Pokrajinskem muzeju iz Celja, njen avtor  je mag. Damir Žerič. Na glavni železniški postaji v Ljubljani bo razstava predvidoma na ogled do oktobra, ko se bo preselila v avstrijsko prestolnico Dunaj.