Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do nadaljnjega je zaradi izrednega dogodka zaprta proga Grahovo – Podbrdo

Potniški vlak je zjutraj med postajama Grahovo in Podbrdo naletel na skalo in se s prvim delom iztiril. Nihče od potnikov in članov spremnega osebja ni poškodovan, potniki omenjenega vlak so bili prepeljani z avtobusom. O izrednem dogodku so obveščeni vsi pristojni organi in preiskava izrednega dogodka poteka. Železniška proga med Grahovim in Podbrdom je do nadaljnjega  zaprta. Organiziran je nadomestni prevoz potnikov z avtobusi.