Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Jutri spet stavka na italijanskih železnicah

Na italijanskih železnicah bo jutri – petek, 21. oktobra, od 09.00 do 17.00, potekala stavka osebja nacionalnega železniškega prevoznika – Trenitalia.
Hitri vlaki LaFrecce bodo sicer vozili. Potniki lahko zaradi stavke pričakujejo zamude in težave v notranjem prometu, saj bodo odpovedani številni potniški vlaki, nekateri pa bodo vozili le del poti, zaradi stavke pa lahko nastanejo tudi težave v tovornem prometu, pri prehajanju vlakov preko mejnega prehoda Sežana/Villa Opicina, so sporočili iz nacionalne družbe italijanskih železnic – Trenitalia.

Več informacij o stavki in morebitnih težavah je mogoče poiskati na povezavi – http://www.trenitalia.com/tcom-en/Services. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.