Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med 7. in 8. novembrom, bodo na odseku proge Zalalovo – Zalaegerszeg, potekala obnovitvena dela

Madžarske železnice so nas obvestile, da bodo med 7. in 8. novembrom, na odseku proge Zalalovo – Zalaegerszeg, potekala obnovitvena dela. Organiziran bo nadomestni avtobusni prevoz. Potniki, ki bodo potovali z vlakom MV 247( Ljubljana – Budimpešta) v Zalalovem prestopijo na nadomestni avtobus, ki odpelje ob 13.05. V Zalaegerszeg pripelje ob 13.38, od koder potniki nadaljujejo vožnjo z vlakom MV 247 ob 13.45 in prispejo v  Budimpešto-Deli ob 17.29 (redni prihod). Vlak MV 247 iz postaje Hodoš odpelje predčasno ob 12.39 in prispe v Zalalovo ob 13.00.
Nadomestni avtobusni prevoz je v omenjenem obdobju organiziran tudi na relaciji Zalaegerszeg-Zalalovo. Potniki z vlakom MV 246 (Budimpešta – Ljubljana) prispejo v Zalaegerszeg ob 11.55 minut. Ob 12.00 nadaljujejo vožnjo z nadomestnim avtobusom, ki pripelje v Zalalovo ob 12.33. Od tu nadaljujejo vožnjo z vlakom MV 246 ob 12.38 in prispejo v Hodoš ob 12.58. Iz Hodoša odpelje vlak proti Ljubljani po veljavnem voznem redu ob 13.03. Zaradi omenjenih nadomestnih prevozov lahko pride do zamud, potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.