Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podelili smo glavno nagrado v nagradni igri V študijsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP

Skupaj s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo smo danes podelili glavno nagrado v nagradni igri V študijsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP, ki je potekala med 21. in 29. septembrom. Elektronski žreb je določil, da je glavno nagrado – tablični računalnik Samsung Galaxy Tab – prejela študentka Anja Duh, ki za prevoz na predavanja redno uporablja vlak. V tem študijskim letu seveda s subvencionirano vozovnico IJPP.

Nagrado so podelili Mateja Brancelj, predstavnica Ministrstva za infrastrukturo, Gorazd Hartner, vodja službe za prodajo in marketing na SŽ-Potniški promet, d. o. o., in Marjetka Uršič, služba za prodajo in marketing na SŽ-Potniški promet, d. o. o.

Srečna nagrajenka Anja Duh si bo s tabličnim računalnikom pomagala pri študiju in krajšala čas na vlaku.