Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podpisan sporazum o sodelovanju pri promociji javnega potniškega prometa in širitvi turistične ponudbe na Krasu

Direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren, župan občine Komen Marko Bandelli ter direktorica Zavoda Fabiani Blanka Malgaj  so danes podpisali sporazum o sodelovanju pri promociji javnega potniškega prometa in širitvi turistične ponudbe. Direktor Potniškega prometa Slovenskih železnic mag. Boštjan Koren je ob tem opozoril, da si SŽ-Potniški promet močno prizadeva zagotavljati trajnostno mobilnost. Železniški potniški promet bo v prihodnjih letih še bolj kakovosten in konkurenčen, predvsem zaradi več strateških projektov, ki jih udejanjamo na Slovenskih železnicah, je še sporočil Boštjan Koren. Slovenske železnice bodo v prihodnjih letih kupile nove potniške vlake, omogočile spletno prodajo vozovnic, Wi-fi dostop do spleta na vlakih in železniških postajah ter okrepile svojo vlogo hrbtenice integriranega javnega potniškega prometa. 

Partnerji danes podpisanega sporazuma bodo tesneje sodelovali pri promociji javnega potniškega prometa in širitvi bogate turistične ponudbe. Oblikovali bodo skupno turistično ponudbo ter si prizadevali, da bi številne kulturne, turistične in druge prireditve v občini Komen čim več ljudi obiskalo tudi z vlakom.

SŽ-Potniški promet, občina Komen in Zavod Fabiani bodo prizadevanja za širitev trajnostne mobilnosti povezali z oživljanjem kulturne dediščine spomenika Villa Fabiani v Štanjelu. Villa Fabiani je rojstna domačija arhitekta in urbanista prof. dr. Maksa Fabianija.