Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Proga med Grahovim in Podbrdom je ponovno odprta. Posledice izrednega dogodka so sanirane.

Intervencijska skupina Slovenskih żeleznic in drugi zaposleni SŻ so z velikimi napori omogočili, da promet po bohinjski progi, med postajama Grahovo in Podbrdo, ponovno poteka neovirano – normalno.

Ob 6.30 zjutraj je potniški vlak med omenjenima postajama Grahovo in Podbrdo, naletel na skalo. Ob tem se je prvi del vlaka iztiril. Na vlaku je bilo osem potnikov ter strojevodja in sprevodnik. Nihče od njih ni bil poškodovan.

Progo med postajama je znova prevozna-odprta od 13.30. Promet po njej poteka neovirano, po veljavnem voznem redu. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.