Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Proga med Grahovim in Podbrdom je ponovno odprta. Posledice izrednega dogodka so sanirane.

Intervencijska skupina Slovenskih żeleznic in drugi zaposleni SŻ so z velikimi napori omogočili, da promet po bohinjski progi, med postajama Grahovo in Podbrdo, ponovno poteka neovirano – normalno.

Ob 6.30 zjutraj je potniški vlak med omenjenima postajama Grahovo in Podbrdo, naletel na skalo. Ob tem se je prvi del vlaka iztiril. Na vlaku je bilo osem potnikov ter strojevodja in sprevodnik. Nihče od njih ni bil poškodovan.

Progo med postajama je znova prevozna-odprta od 13.30. Promet po njej poteka neovirano, po veljavnem voznem redu. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.