Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med 17. in 25. novembrom, bo med Kranjem in Jesenicami organiziran nadomestni prevoz z avtobusi

Zaradi postopne zapore proge na posameznih odsekih med  Kranjem in Jesenicami, bo organiziran nadomestni prevoz z avtobusi. Mednarodni vlaki bodo vozili iz Ljubljane na Jesenice in naprej v Avstrijo (Beljak) v organizaciji  avstrijskih železnic.  Avtobusi stojijo na platoju glavne železniške postaje v Ljubljani. Kot so sporočile avstrijske železnice  (ÖBB), nadomestni avtobusi ne ustavljajo v  Faak am See-ju. Za lokalne vlake med Kranjem in Jesenicami je organiziran nadomestni prevoz z avtobusi, zaradi nadomestnih prevozov prihaja do okoli  pol urne zamude. Več informacij o nadomestnih prevozih  potniki najdejo na spletni strani www.slo-zeleznice.si  (nadomestni prevozi), informacije pa dobijo tudi  v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor, po telefonu na številki 1999, priporočena cena klica je 0,75 evra, (odvisno od posameznega operaterja) in po elektronski pošti: [email protected].
V času omenjene zapore proge potnikom priporočamo, da se o aktualnem stanju sproti seznanijo na spletni strani www.slo-zeleznice.si. V Skupini Slovenske železnice si nenehno prizadevamo, da redna in investicijska vzdrževalna dela in z njimi povezane zapore proge (ovire) čim manj vplivajo na  promet (prevoze). Potnikom se  opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.