Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Opolnoči začetek enodnevne stavke na italijanskih železnicah

Na italijanskih železnicah se bo v petek, 25. novembra, ob 00.00,  začela enodnevna stavka, ki bo trajala do  25. novembra, do 21.00. Po zagotovilih pristojnih iz državnih železnic – Ferrovie dello Stato Italiane – Trenitalia bodo hitri vlaki (La Frecce) vozili po veljavnem voznem redu, brez omejitev, odpovedani pa bodo številni lokalni oziroma regionalni vlaki. Po voznem redu bodo vozili tudi mednarodni nočni vlaki med Avstrijo in Italijo. V času stavke bo z vlaki (“Leonardo Express”) ali nadomestnimi avtobusi zagotovljena povezava med železniško postajo Termini v Rimu in rimskim letališčem Fiumicino. Več informacij o stavki in voznih redih vlakov je mogoče najti na povezavihttp://www.trenitalia.com/. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.