Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Opolnoči začetek enodnevne stavke na italijanskih železnicah

Na italijanskih železnicah se bo v petek, 25. novembra, ob 00.00,  začela enodnevna stavka, ki bo trajala do  25. novembra, do 21.00. Po zagotovilih pristojnih iz državnih železnic – Ferrovie dello Stato Italiane – Trenitalia bodo hitri vlaki (La Frecce) vozili po veljavnem voznem redu, brez omejitev, odpovedani pa bodo številni lokalni oziroma regionalni vlaki. Po voznem redu bodo vozili tudi mednarodni nočni vlaki med Avstrijo in Italijo. V času stavke bo z vlaki (“Leonardo Express”) ali nadomestnimi avtobusi zagotovljena povezava med železniško postajo Termini v Rimu in rimskim letališčem Fiumicino. Več informacij o stavki in voznih redih vlakov je mogoče najti na povezavihttp://www.trenitalia.com/. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.