Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sistem Parkiraj in pelji pri železniški postaji Škofljica

Tudi v občini Škofljica so ob prometnih konicah večji zastoji v prometu. Da bi izboljšali pretočnost prometa je bil zgrajen P&R pri železniški postaji. Zgrajenih je bilo 50 parkirišč za osebna vozila, ki so sedaj na voljo še brezplačno. Poleg je avtomat za nakup Urbane (urbanomat), če želite nadaljevati pot z avtobusom. Seveda pa na Škofljici priporočajo, da v času povečanega prometa ob konicah, potniki – uporabniki koristijo prevoz z vlakom.

Kot so še sporočili iz občina Škofljica, so leta 2014 uspešno kandidirali na javnem razpisu ministrstva za infrastrukturo in prostor, »Cestna infrastruktura – javni potniški promet«, v okviru skupnega projekta Ljubljanske urbane regije sistema P&R (parkiraj in pelji).
Gre za kohezijski projekt, po katerem so bile urejene parkovne površine v središču mesta (ob trgovini Tuš) in na novo urejena parkirna mesta. V okviru projekta sta bili zgrajena tudi pokrita kolesarnica in polnilna postaja z avtomobile na električni pogon.