Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi del na železniškem omrežju bo med 14. in 25. novembrom, zapora proge na posameznih odsekih med Ljubljano in Jesenicami

V času zapore bodo potekala obsežna dela na železniški infrastrukturi. Med 14. in 17. novembrom bo zapora proge med Škofjo Loko in Jesenicami, namesto vlakov bodo vozili nadomestni avtobusi. Od 17. do  19. novembra bo zapora proge med Kranjem in Jesenicami, 19. in 20. novembra med Ljubljano in Jesenicami ter od 20. do 25. novembra med Kranjem in Jesenicami: v vseh etapah del na progi bo organiziran nadomestni prevoz z avtobusi.  Več informacij o nadomestnih prevozih z avtobusi potniki dobijo na spletni strani www.slo-zeleznice.si  (nadomestni prevozi) v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor, po telefonu na številki 1999, priporočena cena klica je 0,75 evra, (odvisno od posameznega operaterja) in po elektronski pošti: [email protected].

V času omenjene zapore proge potnikom priporočamo, da se o aktualnem stanju sproti seznanijo na spletni strani www.slo-zeleznice.si. V Skupini Slovenske železnice si nenehno prizadevamo, da redna vzdrževalna in investicijska dela ter z njimi povezane zapore proge (ovire) čim manj vplivajo na  promet (prevoze). Potnikom se  opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.