Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do nadaljnjega zaprta železniška proga ned Spittal-Millstättersee in Rothenthurnom v Avstriji

Zaradi izrednega dogodka je železniška proga med postajama Spittal-Millstättersee in Rothenthurn v Avstriji trenutno zaprta. Promet vlakov, ki vozijo preko postaje Beljak/Villach naprej po  Avstriji v  Nemčijo, je zelo oviran. Prihaja do občutnih zamud potniških vlakov. Nočni vlaki zaradi izrednega dogodka vozijo po obvozni poti z okoli 180 minutno zamudo.  Namesto dnevnih vlakov je na relaciji Spittal-Millstättersee in Beljak  (Villach Hbf)  organiziran nadomestni avtobusni prevoz, posledično nastajajo zamude potniških vlakov. Proga naj bi bila predvidoma zaprta do 29. decembra, do 5:00. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.