Povezava med Ljubljano in Trstom – Arriva Express

Slovenske železnice – Potniški promet si prizadevajo razširiti ponudbo potovanj tudi v mednarodnem prometu. Zaradi ovir pri vzpostavitvi železniškega potniškega prometa med Slovenijo in Italijo smo s skupino Arriva oblikovali novo ponudbo, Arriva Express, s katero vam bomo približali privlačna italijanska mesta. Z Avtobusne postaje Ljubljana – peron 28 bodo vsak dan vozili avtobusi do tržaške železniške postaje in imeli povezave s hitrimi vlaki Le Frecce. Do Rima bo tako mogoče prispeti v sedmih, do Milana pa v dobrih šestih urah. Hitreje dostopna bodo seveda tudi druga mesta, denimo Benetke, Padova, Bologna, Firence, Torino.

Ugodna je tudi povezava do Pariza. Iz Ljubljane se odpeljete ob 15.25 do Benetk, od koder nadaljujete pot z nočnim vlakom Thello, s katerim prispete v Pariz naslednje jutro, ob 9.55, vlak ima tudi ležalnike. Iz Pariza se vračate ob 19.14 ter prispete v Ljubljano sredi naslednjega dne, ob 14.35.

Avtobus proti Trstu, kamor boste prispeli v uri in 35 minut, bo z Avtobusne postaje Ljubljana – peron 28, odpeljal dvakrat na dan, ob 7.40 in 15.25, iz Trsta v Ljubljano pa ob 12.55 in 19.30. Večerni odhod bo od 1. junija do 30. septembra poznejši, in sicer ob 22.00.

Avtobusne povezave, ki jih SŽ-PP ponujamo v sodelovanju s skupino Arriva v Sloveniji, so vključene v sistem mednarodnega železniškega voznega reda. Na avtobusih tako veljajo železniške vozovnice z všteto obvezno rezervacijo sedeža. Vozovnice do Trsta stanejo 9 evrov, otroci od 6. do 12. leta starosti potujejo po polovični ceni, mlajši od 6 let pa brezplačno.

Vozovnice do Trsta in drugih italijanskih mest lahko kupite v Infocentrih na železniški postaji v Ljubljani, Celju, Kopru in Mariboru ter na drugih mednarodnih železniških blagajnah.