Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

S kartico ugodnosti – Budapest Card do številnih ugodnosti v madžarski prestolnici

Prestolnica Madžarske je prekrasno mesto ob bregovih Donave, polno mostov, ki jo povezujejo. Opera, Parlament in kraljeva palača so samo nekateri od utrinkov iz bogate zgodovine Budimpešte, ki je še zlasti veličastna v decembrskem, prazničnem času.

Iz Ljubljane odpelje vlak v Budimpešto (preko Hodoša) vsak dan ob 9.08, več na – http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/madzarska – odhod vlaka iz Budimpešte (Deli) je ob 8.30.

Budimpešta oziroma mesto tradicionalnih čard vas pričakuje v decembrskih dneh! S kartico ugodnosti –  Budapest Card – do številnih popustov: do brezplačnega javnega prevoza, cenejših rezervacij v hotelih, cenejših  storitev v izbranih restavracijah, brezplačnega vstopa v kar 12 muzejev ter še marsikaj več

Več informacij na povezaviwww.budapest-card.com.