Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ukinjen vlak med Zagrebom in Sarajevom

Kot so nas obvestile Železnice Federacije Bosne in Hercegovine,  mednarodni potniški vlak na relaciji Zagreb – Sarajevo z novim voznim redom, ki velja od 11. decembra 2016 do 9. decembra 2017, ne vozi! Sodelujočim železnicam se ni uspelo dogovoriti o komercialnih pogojih vožnje vlaka Talgo- ŽFBH-Železnic Federacije Bosne in Hercegovine, na omenjeni relaciji.

Za ukinjeni vlak na relaciji Zagreb – Sarajevo ni urejen nadomestni avtobusni prevoz!

S prekinitvijo vožnje mednarodnega vlaka na relaciji Zagreb – Sarajevo je potnikom iz Slovenije, od 11. decembra naprej, onemogočeno potovanje z vlakom v mesta v Bosni in Hercegovini – Bosanski Novi, Prijedor, Banja Luka, Doboj ali Sarajevo. Več informacij najdete na – http://www.zfbh.ba/.

Na Slovenskih železnicah spremljamo dogajanje med železniškimi upravami, kjer poteka trasa omenjenega ukinjenega mednarodnega vlaka Zagreb – Sarajevo. V kolikor se bo zgodilo kaj novega, vas bomo o tem pravočasno obvestili. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.