Z Božičkom in muzejskim vlakom se je letos (decembra) zapeljalo rekordno število potnikov

Tudi letos smo z muzejskim vlakom in “Božičkom” ter s pravljičnimi vilami v praznično Celje najmlajšim podarili nekaj lepega, nekaj posebnega, nepozabnega…december je namreč čas,  ko zasvetijo luči  in se vse iskri od želja in pričakovanj.

Božiček je letos z muzejskim vlakom prevozil natančno 2174 kilometrov. Z vlakom je prepotoval vso Slovenijo,  osrednjo slovensko regijo, zapeljal je na Štajersko, v Pomurje, na Koroško, obiskal je Dolenjsko in Belo krajino ter seveda Notranjsko s Primorsko in Gorenjsko.
Muzejski vlak z Božičkom je prvič popeljal potnike 3. decembra,  med Novo Gorico in Ajdovščino, svoje zadnji letošnji vožnji pa je opravil 24. decembra, med Ljubljano in Litijo ter med Ljubljano in Borovnico. Skupaj je Božiček z muzejskim vlakom razveselil skoraj 5500 otrok.

Tako kot muzejski vlak z Božičkom pa že šesto leto zapored navdušujejo tudi pravljične vile na vlakih v Pravljično deželo – Celje.  V Pravljično deželo, ki je letos odprla vrata 9. decembra,  bo skupaj do 31. decembra,  pripeljalo kar 15 pravljičnih vlakov. V  Pravljični deželi so se in se še bodo razveselili številni najmlajši pa tudi malo starejši.

V decembrskih dneh se je tudi povečal obisk mest v soseščini. Zadnji (božični) konec tedna  se je v Zagreb z vlaki Slovenskih železnic pripeljalo več kot 700 potnikov. Zanimanje je tudi pri potovanjih v druga mesta v sosednjih državah – Beljak, Salzburg, Dunaj, Reka (Opatija), Trst (Arriva Express-bus).  Na silvestrovanje v Beograd bo odpotovalo več kot 400 potnikov.  Zato smo v Potniškem prometu Slovenskih železnic okrepili številne vlake, potnikom, predvsem v mednarodnem prometu, priporočamo rezervacije.