Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Konec avgusta vzdrževalna dela na madžarskih železnicah – nadomestni prevozi

Kot so nas obvestile Madžarske železnice (MAV), bodo od 28. do 30. avgusta, na odseku železniške proge med postajama Várpaloto in Veszprém, potekala obnovitvena/vzdrževalna dela. Zaradi del bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Potniki, ki bodo potovali z vlakom št:247 (Ljubljana – Budimpešta), ki iz  Ljubljane odpelje ob 9:08 bodo v  Veszprém prispeli ob 15.58. Od tam bodo ob 16.05 nadaljevali pot z avtobusom in prispeli v Várpaloto ob 16.40. Iz Várpalota bodo pot nadaljevali z vlakom ob 16.47 in prispeli v Budimpešto – Déli ob 17.59. Potniki vlaka št:246 (Budimpešta – Ljubljana) se bodo iz Budimpešte – Déli odpeljali ob 8.05, v Várpaloto bo vlak pripeljal ob 9.11. Nadomestni avtobus iz Várpalote bo odpeljal ob 9.18 in prispel v Veszprém ob 9.53. Iz Veszpréma bo vlak odpeljal ob 10.02 in v Ljubljano pripeljal ob 16.30. Prevoz koles z vlakoma 246/247 je v času nadomestnega avtobusnega prevoza mogoč samo na relaciji Ljubljana-Veszprem in obratno. Več informacij najdete na povezavihttps://www.mavcsoport.hu/en. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.